Woning Zuidwolde met een balansventilatiesysteem

In een woning in Zuidwolde is door ons een balansventilatiesysteem aangelegd. In een bestaande situatie is het altijd weer zoeken naar mogelijkheden om de kanalen aan het zicht te onttrekken, hetgeen ook hier weer gelukt is. Een ander dilemma was de montage van de unit. Deze grootste unit van Stork Air moest worden bevestigd aan een lichte wand, bestaande uit regelwerk met aan weerszijden gipsplaat.

Dankzij het meedenken van Merford is een geluidsarme ophangconstructie gerealiseerd. De opdrachtgever sprak na de in bedrijfstelling van een merkbaar betere luchtkwaliteit, en daar was het uiteindelijk om te doen. Het is een prachtige techniek, waarbij optimaal geventileerd wordt, met gesloten ramen en deuren.

Tevens is hier een Solvis Zonne-installatie gemonteerd. De bestaande ketel dient hierbij als naverwarmer. Als buffervat is een SolvisMax Futur opgesteld met een inhoud van 750 liter. Dit type is voorzien van een blindflens, die in een later stadium kan worden vervangen door een geïntegreerde HR-brander (HR 109!!), warmtepomp, Micro-WKK, brandstofcel of wat er op dat moment maar beschikbaar is. De Solvis platform strategie is er al op voorbereid. Om de zonne-energie maximaal te benutten zijn 2 SolvisFera collectoren gemonteerd met elk een netto oppervlak van 6,45 m2.

Betrokken installateur bij dit project: Hupkes Installatie in Beilen.