Zonneboilersysteem bij woning in Assen

Voor een woning in Assen werd ons gevraagd een ontwerp te maken voor wijzigen van de c.v.-installatie, waarbij de bestaande c.v.-ketel en badgeyser vervangen dienden te worden door een HR-combiketel (HR107) gecombineerd met een zonneboilersysteem. Hierbij werd gekozen voor een Remeha W28c ECO c.v.-ketel met een Atag Econorm Horizontaal 110 liter zonneboiler.

De c.v.-installatie werd voorzien van een modulerende weersafhankelijke regeling met thermostatische radiatorventielen op de radiatoren. Om aan de wens van een goede ventilatie te voldoen werd in plaats van een aantal woonhuisventilatoren gekozen voor een balansventilatiesysteem Rovent WHR 90.

Hierdoor was het niet meer noodzakelijk om toevoerroosters in de gevels of kozijnen aan te brengen, hetgeen energiebesparend en comfortverhogend werkt. Bovendien zorgt de overcapaciteit van de bestaande radiatoren voor een lagere watertemperatuur, wat ook weer voor energiebesparing zorgt. Tevens werden de zinken mastgoten en de hemelwaterafvoeren vervangen door roodkoperen exemplaren.

Betrokken installateur bij dit project: Hupkes Installatie in Beilen.