Verwarming

Hupkes Installatie zorgt ervoor dat u er warmpjes bij zit. Of het nou een woning, bedrijfspand, sportcomplex of schoolgebouw betreft, wij kunnen voor u de installatie realiseren die het best bij u past.

Wij maken gebruik van de meest moderne modulerende HR-ketels, al dan niet gecombineerd met warmwatervoorziening (bijv. ook zonneboilers).
Nieuw in ketelland zijn de pelletketels. Deze ketels maken gebruik van biomassa als brandstof en zijn daarmee CO2 neutraal. Pellets zijn kleine houten staafjes met een diameter van 6-8 mm en een lengte van 10-30 mm en worden momenteel voornamelijk gemaakt van zuiver houtafval van de houtverwerkende industrie.

Voor het leidingnet zijn o.a. de volgende systemen mogelijk:
  • draad-/vlampijp ("dikwandig" gelaste installatie)
  • c.v.-buis met klemfittingen ("dunwandige" installatie)
  • kunststof leidingsysteem met persfittingen
Naast de bekende standaard paneelradiatoren worden tegenwoordig steeds meer de zogenaamde Universeelkompakt radiatoren toegepast. Dit zijn standaard radiatoren die zijn voorzien van een sierrooster aan de bovenzijde en beplating aan de zijkanten. Deze zijn naast de 4 standaard aansluitingen voorzien van 2 aansluitingen aan de onderzijde en een geïntegreerde aanvoerleiding, waardoor er zich geen leidingen meer aan de zijkant van de radiator bevinden.

Steeds meer worden radiatoren gecombineerd en soms zelfs vervangen door vloerverwarming. Op zich niet zo verwonderlijk omdat dit enerzijds energiebesparend en anderzijds comfortverhogend werkt. Zeker bij een steenachtige vloerafwerking. Indien vloerverwarming niet uitvoerbaar is, kan ook worden gekozen voor wandverwarming. Deze comfortabele verwarmingsmethode is vergelijkbaar met vloerverwarming.

Ook worden c.v.-ketels vaak gebruikt voor warmtapwatersystemen. Hierbij kan gedacht worden aan sportcomplexen, kantines, campings, hotels, e.d.